1 september 2013

Laatste periode wethouder Kleijheeg

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Nu, voor de aanloop naar de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2014 heeft wethouder Gerrit Kleijheeg kenbaar gemaakt, dat hij niet doorgaat als wethouder in Hillegom mocht de uitslag daar aanleiding voor geven.

Hij vindt dat er een nieuwe kandidaat moet worden gezocht. Hij heeft het wethouderschap dan 9 jaar en 4 maanden ingevuld en acht het noodzaak dat er nieuwe  mensen komen met andere inzichten en ideeën. Nieuwe mensen en nieuw elan!!!

Kleijheeg: “Ik doe mijn werk met veel plezier voor de Hillegomse samenleving en de regio maar er komt een moment dat ik een besluit moet nemen; ga ik wel of niet door. Het is nu tijd voor een nieuw gezicht. In het openbaar bestuur heb je een houdbaarheidsdatum daar moet je jezelf bewust van zijn. Mijn houdbaarheidsdatum in Hillegom komt in zicht. Voorlopig ga ik nog even door met dezelfde energie en inzet, maar ik vind dat de Hillegommers er recht op hebben te weten hoe ik daar in sta.” 

Met Gerrit gaat Hillegom een bestuurder verliezen die staat voor zijn beleid, en daartoe door de gehele Hillegomse gemeenschap, en daarbuiten, bruggen slaat tussen mensen of organisaties. Door dit bruggen slaan brengt Gerrit mensen of organisaties samen die met hem beleid voorbereiden, of hun nek uitsteken om grote projecten te realiseren. De meest bekende en in het oog springende voorbeelden zijn de nieuwbouw voor het voortgezet onderwijs, gerealiseerd ondanks de moeilijke weg om zover te komen, waardoor Hillegomse kinderen en de kinderen uit de regio VMBO, MAVO en HAVO drie onderwijs kunnen volgen in Hillegom.

Kleijheeg: “Ook met dank aan mijn voormalig collega Nico Wijnker, die toentertijd met de school het overleg gevoerd heeft de vestiging voor Hillegom te behouden. Daardoor kon ik met overtuiging doorzetten!!! “

En de totstandkoming van een toekomstbestendig sportpark en sportvereniging. Ook willen wij het kantelen van de WMO niet ongenoemd laten, waarvan de eerste resultaten zichtbaar worden en vertrouwen geven in het verdere vervolg. Gerrit is een democratische bestuurder in hart en nieren, deze eigenschap resulteert zichtbaar in een groot vertrouwen van de Gemeenteraad.

Met het grootste respect voor de afgelopen jaren, en met het grootste vertrouwen in de nog resterende tijd, waarin Gerrit o.a. nog de decentralisaties van uit de landelijke overheid zal begeleiden, de herinrichting van het Elsbroekerpark zal voltooien en een groenbeleidsplan en hondenbeleid voor Hillegom zal opstellen, hebben wij kennis genomen van Gerrit’s beslissing. Hoewel een dergelijke mededeling nooit leuk is om te ontvangen kunnen wij Gerrit’s argumenten volledig begrijpen, en staan daardoor ook volledig achter zijn keuze.

Bestuur PvdA Hillegom

Meer Gerrit