1 september 2013

Trots 2

Zaterdag 31 augustus opende sv Hillegom haar nieuwe sportpark met een klinkende 3-0 overwinning op de ex-internationals.

Wethouder Gerrit Kleijheeg heeft in samenwerking met de drie voetbalclubs een fantastische prestatie neer gezet.

In 3 jaar tijd hebben zij een toekomst bestendige voetbalclub, en sportpark neer gezet.

Wij feliciteren alle betrokkenen, en wensen een ieder veel sport plezier en vele kampioenschappen.

 

sv hillegom witschge

 Toespraak wethouder Kleijheeg bij de opening van het sportpark

toespraak gerrit kleijheeg hillegom pvda

Hillegom, 31 augustus 2013

Dames en heren,
Als ik zo hier sta en zie wat mensen met elkaar tot stand kunnen brengen in denken en handelen  ervaar ik een geluksmoment. Eigenlijk zo’n moment waar je stil van wordt. Waar je ook gewoon hoopvol van wordt en positief naar de toekomst. Ook al regent het om je heen van de  sombere toekomstvisies.

Mensen met elkaar verbonden om iets te bereiken, maken een ongekende energie vrij waardoor heel veel mogelijk is.
Ik voel niet de behoefte om nu de geschiedenis  te schetsen van hoe het nou toch zo gekomen is. Ik mocht erbij zijn net als velen.

Wel noem ik de mensen van de fusiecommissie van de nieuwe voetbalvereniging SV Hillegom ( Frank Arends, jaap van de Post, Matty van Veen en Han van den Hof) en  wil ze roemen voor het werk wat ze met hun vrijwilligers de afgelopen periode gedaan hebben. Daarnaast de stichting Sportpark Zanderij,  de ambtenaren, de projectleider Robert Klein en de bedrijven die het eigenlijke werk gedaan hebben. Waaronder ook Hillegomse bedrijven.

Ook om u te melden trots te zijn en naar de toekomst te willen kijken waarin Hillegommers  en mensen uit de regio en van  ver daarbuiten kunnen genieten van een prachtig sportpark. Waaraan inmiddels andere parijen zich ook verbonden hebben door gebruik te willen maken van het complex. Wonderland kinderopvang, het Fioretti college, SDO, Sib loopvereniging ( Samen In Beweging).

En wie weet wat er allemaal nog gebeurt door de aantrekkingskracht die van dit prachtige park uitgaat.
Het is voor mij nooit alleen maar gegaan over sport en een plek waar mensen kunnen voetballen/sporten. Voor mij is het nog meer een plek waar gesport wordt en mensen elkaar ontmoeten. Oud en jong, blank en met een kleurtje, wel of niet heterosexueel, gelovig en niet gelovig, met zorgen , zonder zorgen. Kortom zoals het leven geleefd wordt. Een plek waar we elkaar ontmoeten en we elkaar kunnen helpen als daarom gevraagd wordt. Ik blijf zeggen dat niemand het alleen hoeft te doen.
Ik dank nogmaals bij deze iedereen die een inspanning heeft geleverd feliciteer Hillegom met het bereikte resultaat.

We brengen U Sportpark Zanderij Veel succes!!!!!!!!!

G. Kleijheeg

Artikel Haarlems Dagblad 02-09-2013 ( klik op de foto om het artikel te openen)

skybox